top of page
Yazarın fotoğrafıpınarözkent

Hedeflere Doğru Yürümeden Önce Yapmanız Gereken En Önemli Şey

Güncelleme tarihi: 30 Mar 2023

Ve hoşgeldin 2022. Bazılarımız geçtiğimiz son birkaç ay içinde yeni yılda neler yapmak istediğini ve neleri hedeflediğini netleştirdi. Bazılarımız ise yeni yeni düşünmeye başladı.

Dönemsel başlangıçların kendimizde değiştirmek ve geliştirmek istediklerimizi niyet etmemiz konusunda birçoğumuza ilham verdiği bilimsel bir gerçek. (Yeni Başlangıç Etkisi)


Bugün hedeflerimize doğru yürümeye başlamadan önce yapmamız gereken en önemli şeyi hatırlatmak istiyorum. Ne mi demek istiyorum? Önce bazı olasılıkları kabul etmekten ve zihnimizi hazırlamaktan bahsediyorum.


Kendimizle ilgili değiştirmek istediğimiz, bir karara vardığımız her ne varsa, onu / onları gerçekleştirmek için yola çıkmadan önce bazı gerçekleri kabul ettiğimizde yolda kalmamız kolaylaşacak.

Yol uzun, inişli çıkışlı ve zaman zaman kaygan. Bu nedenle önce zihinsel ve duygusal olarak bu yolculuğa hazırlanmamızın hepimize daha faydalı olacağına inanıyorum.


Bazı gerçekleri baştan kabullenmek, hissedebileceğimiz bazı negatif duyguların da doğal olduğunu bilmek ve olasılıklara hazırlanmaktan bahsediyorum. Çünkü ancak zihinsel bir hazırlık sürecinden geçtikten sonra, yolculuk sırasındaki duygu ve beklentilerimizi daha kolay yönetebiliyoruz.


Kabul et ki;


Hiçbir zaman kendin ve yaptıkların hakkında mükemmel hissetmeyeceksin. Zaten mükemmel olman gerekmiyor. Çoğumuz mükemmeliyet peşinde koşarken birçok fırsat kaçırıyoruz.


Kabul et ki;


Hayal ettiğin yaşama doğru yürümek uzun bir yolculuktur. Birçok kez atman gereken adımları erteleyebilir, o eğitime başlayıp yarım bırakabilir, çalar saati erteleyebilir, birçok kez kendini okkalı bir hamburger yerken bulabilirsin. Bu seni değersiz ya da başarısız kılmaz. Bu hedeflediğin şeye ulaşamayacağın anlamına da gelmez. İnsanız biz. Hepimiz benzer zaaflara kapılıyoruz. Yalnız değilsin, sende bir tuhaflık yok. Kendini lütfen sabote etme.


Kimse yılın 365 günü 24 saat hedeflerini gerçekleştirmek için uğraşamaz. Kendini yolda tutmaya çalışmak, dağılsan da toparlanıp devam edebilmek daha büyük başarıdır.


Kabul et ki;


Dünden ya da bir önceki haftadan bir adım ötede olmak yeterlidir. Her zaman büyük adımlar atıp, büyük değişimler gerçekleştiremezsin. Değişmek zaman ister, ihtiyacın olan zamana saygı göstermen gerektiğini kabul et. Adım atmaya devam etmen yeterli.

Kabul et ki;


Hedeflerine doğru yürümek çoğu zaman yalnız bir yolculuktur. Çevrende seni destekleyen insanların olması muhteşemdir ve sana güç verir. Ancak bu her zaman gerçekleşmez. Onların da kişisel hedefleri, öncelikleri ve hayat akışları var. Bazen kendini yalnız hissedebileceğini kabul et.

Ayrıca Bakınız; Bir Yan İş Kurun!

Kabul et ki;


Kendinle ilgili aldığın kararlar bir süre sonra değişebilir, dönüşebilir. İlk gün verdiğin karar mutlak olmak zorunda değil. Aralarda bir yerlerde kişisel kararın değişebilir ve o yöne doğru adım atmaya başlayabilirsin. Kendini yargılama. Hayat akıyor, esneyebileceğini kabullen.

Kabul et ki;


Başarısız olabilirsin ama denemekten zarar gelmez. Dünyada başarısızlık duygusunu tatmamış bir insan dahi yok. Kimileri bu duyguyu kaldıraç, kimileri yenilgi olarak görüyor sadece.


Başarısız olmak değil, cesaretle yeniden kalkıp yola devam edememek, geçmiş hataları tekrar tekrar yapıyor olmak eksiltir insanı.


Düştüğün zaman bil ki yeniden kalkacaksın. Ama bugün ama yarın, illa kalkacaksın, geçmişte de böyle oldu. Sadece başarısızlığın gösterdiği yepyeni öğrenmişliklerle yola devam edebileceğini kabul et.


Sana hayallerini gerçekleştirdiğin muhteşem bir yıl diliyorum. Sevgiler,

Pınar






1.609 görüntüleme3 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3 comentarios


Miembro desconocido
03 ene 2022

Müthiş bir hatırlatıcı olmuş, kaleminize sağlık :) Hedeflerimize giden yolda bunları her zaman aklımızda tuttuğumuz yıllar olsun :)

Me gusta

Ender YILDIRIM
Ender YILDIRIM
02 ene 2022

Çok içten güzel bir yazı olmuş. Motivasyonum arttı. Yeni yıla hazırım. Yeni işlere, değişikliklere hazır ve açığım. Teşekkürler Pınar Hanım.

Me gusta
pınarözkent
pınarözkent
03 ene 2022
Contestando a

Ne mutlu bana, çok teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun, güzel yıllar :)

Me gusta
Yazı: Blog2_Post
bottom of page